Redaktionen

Tabbouleh – ljuvligt orientalisk

| 7 July 20:35

Så otroligt mycket smak och riktigt saftig är den här bulgursalladen. Min absoluta sommarfavorit.

Serverade den till grillad kyckling, coleslaw och vattenmelon.

Tabbouleh 4 port

1 1/2 dl bulgur
3 dl kokande vatten
3 msk nypressad citronjuice
1 vitlöksklyfta
4-5 salladslökar
1 dl bladpersilja
2 msk mynta (10-15 blad)
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 tsk havssalt
3 msk god olivolja
2 mogna tomater
1/4 gurka

Lägg bulgur i en skål och slå kokande vatten över. Täck över med ett lock eller med aluminiumfolie och låt stå tills allt vatten absorberats. Låt svalna och rör om försiktigt så att det blir lite luftigt. Finhacka vitlök och salladslök. Grovhacka persilja och mynta. Tärna tomaterna. Skala och kärna ur gurkan, skär den sedan i tärningar. Vänd ner alla ingredienser utom tomat och gurka i bulgurn. Lägg tomat och gurka i en mixer och kör snabbt sönder till mindre bitar. Blanda ner bitarna i bulgurn och ställ den övertäckt i kylen i minst 1 timme före servering gärna över natten.

Kommentar: Jag tar mycket persilja, packar bladen hårt så det blir 1 dl. Tycker inte att det räcker att bara hälla kokande vatten över bulgurn, så jag kokar den enligt förpackningen.