Redaktionen

Dubbelgravad lax

| 17 December 09:39
 En helt fantastisk gravad lax som bara gravas ett dygn och sedan rimmas i ett dygn till. Otroligt fin smak och len i köttet. Receptet kommer från Allt om mat. Min mamma sa att hon aldrig kommer göra “vanlig” gravad lax efter att ha gjort denna.

Dubbelgravad lax 10 port
1 kilo laxfilé, som varit fryst minst 3 dygnn
1 1/4 dl råsocker
1 dl salt
1 knippe dill
Rimningslag:
1 liter vatten
1 msk salt
Dillolja:
1 dl plockad dill
1 dl rapsolja
1 krm salt
Gnid in laxen med råsocker och salt. Lägg på dill och lägg laxen i kylskåpet ett dygn. Rimningslag: Blanda vatten och salt i dubbla plastpåsar. Ta bort dillkvistarna och lägg laxen i påsen med rimningslagen och knyt till. Låt den ligga ytterligare ett dygn i kylskåp. Dillolja: Mixa samman dill och olja med mixerstav. Smaka av med salt. Ta upp och torka av laxen. Skär den i tunna skivor. Droppa dillolja över och servera hovmästarfärskost till.