Redaktionen

>Sallad med parmalindad chèvre

| 6 May 13:25

>

Dessa små paket med chèvre inslagna i parmaskinka är bland det godaste jag någonsin ätit. Salladen med plocksallad, dadlar, rostade solrosfrön och balsamvinäger är helt underbar. Servera som förrätt tillsammans med en bit bröd.

Sallad med parmalindad chèvre 4 port

1 kruka plocksallad eller annan sallad
8 dadlar
1/2 dl (ca 30 g) solrosfrön
balsamvinäger
200 g chèvre
8 skivor Prosciutto di Parma (parmaskinka)

Plocka och skölj salladen. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tillsammans med lite salt. Låt svalna. Kärna ur dadlarna och hacka dem grovt. Skär chèvren i 8 delar. Dela varje skinkskiva i två delar på längden. Lägg skivorna i ett kors och placera en ostbit i mitten. Vik ihop till ett tätt paket. Fördela salladen på ett stort fat och strö över dadlar och solrosfrön. Grilla eller stek parmapaketen några minuter på varje sida. Lägg paketen på salladen. Droppa över lite balsamvinäger och servera med ett gott bröd.