Redaktionen

Smör till grillat – Café de Paris

| 1 July 11:14
Har man väl smakat detta kryddsmör så räds man inte antalet ingredienser. Mitt tips är att gå ihop några stycken och göra en stor sats. Kolla vad alla har för ingredienser hemma så kanske det inte behövs inhandlas så mycket. Det är förstås helt underbart gott, imponerar på vem som helst.


Café de Parissmör 8-10 port
250 g smör, rumsvarmt
1 msk hackad gul lök
2 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
1 tsk kapris, finhackad
1/2 tsk grönpeppar, finhackad
1 tsk timjan
1 krm salvia
1 krm dragon
1 krm rosmarin
1/2 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk konjak
1/2 tsk worcestersås
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk citronsaft
1 krm curry
1/2 krm svartpeppar
1/2 krm vitpeppar
doft av cayennpeppar
1/2 tsk salt
1 äggula
1 1/2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Blanda samman alla ingredienser till smöret med elvisp så att det blir fluffigt och ljusnar, ca 10 min. Lägg över i en skål och låt det stå framme tills det ska serveras. Är det lång tid till serveringen bör smöret förvaras svalt, men då försvinner en del av fluffigheten. Lägg en klick av aromsmöret på en nygrillad köttbit och servera.