Redaktionen

Grillad lax med exotisk yoghurtsås och couscoussallad

| 18 July 22:22

Det här en fräsch och lättlagad sommarmiddag där såsen verkligen står för höjdpunkten. Så enkel och så otroligt god. För att vara med och tävla den 21 juli behöver du se filmen där kocken Karin Ihre visar dig hur du lagar till den här rätten. Se den och var med och tävla om en stor låda med godsaker från Heinz.

Grillad lax med exotisk yoghurtsås och couscoussallad 4 port

700 g laxfilé

Heinz exotic sauce att pensla på efter grillningen

Sallad:

3 dl couscous

1 hönsbuljongtärning

1/2 liter färska jordgubbar

6 plommon i olika färger

2 msk olivolja

100 g cashewnötter

1/2 kruka eller 4 kvistar färsk mynta

salt

Sås:

2 dl turkisk yoghurt 10%

3 msk Heinz exotic sauce

1 tsk salt

Koka couscous med en buljongtärning enligt receptet på förpackningen. Tillsätt olivolja när couscousen är klar och blanda i vackert skurna frukter. Dekorera med mynta och cashewnötter. Rör ihop turkisk yoghurt och Heinz exotic sauce, smaka av med salt. Grilla laxen på skinnsidan tills den är lite mer än halvvägs färdig och vänd sedan försiktigt. När laxen är färdig penslar du på Heinz exotic sauce.