Redaktionen

Räkor och stora vita bönor med gremolata och blomkålstabouleh

| 24 August 14:16

Det här är en fräsch och lätt måltid som passar som lunch eller middag. Räkorna passar dessutom på en rostad smörgås till förrätt, bönorna är toppen i en sallad och taboulehn är god till det mesta.

Räkor och stora vita bönor med gremolata och blomkålstabouleh 4 port

Se receptet för de stora vita bönorna

Se receptet för blomkålstabouleh

Gremolataräkor:

1 kg oskalade räkor eller 400 g skalade

1/2 – 1 dl olivolja

2 citron, skal och saft

2 vitlöksklyftor, finhackade

1/2-1 dl hackad persilja

Blanda alla ingredienser till gremolatan och vänd sedan ner räkorna. Låt gärna räkorna stå en stund i kylskåp.

Lägg upp blomkålstabouleh, vita bönor och räkor på tallrikar, servera ev bröd till.