Redaktionen

Grillad röding med örtsås och romsås

| 26 August 12:30

Jag älskar fisk och särskilt något så enkelt som grillad fisk. Den här kvällen kompletterades den grillade rödingen med en örtagårdssås och en god romsås med dill. Färskpotatis direkt från landet gör det till en enkel men lyxig middag.

Grillad röding med örtsås och romsås 4 port

2 rödingar à 300-400 g

1 citron

1 knippe dill

salt

peppar

Örtsås

Romsås

  • Gör såserna. Skär upp buken, ta ur fisken. Skölj noga i vatten. Pensla med olivolja, salta och peppra väl, även inuti. Dela citronen och gnid in fisken. Fyll buken med dillen.
  • Lägg rödingarna på uppvärmt grillgaller. Grilla på båda sidor i cirka 10 minuter eller tills köttet släpper från benen. Vänd bara en gång. Servera med nykokt färskpotatis och örtsås och romsås. Kokta sockerärter och grillad lök är gott till.