Redaktionen

Mexikanska köttbullar

| 5 September 11:00

Det här riktigt goda köttbullar med smak av spiskummin, kanel och vitlök. Jag serverade dem med en enkel couscoussallad och tomatsalsa. Ugnsstekt potatis eller en rissallad passar också bra till. Köttbullarna är en ny favorit hemma hos oss.

Mexikanska köttbullar 4 port

500 g blandfärs

1 gul lök, fint hackad och stekt

1 ägg

2 vitlöksklyftor, pressad

1 tsk malen spiskummin

1/2 tsk malen kanel

1 tsk salt

1 krm peppar

smör eller olja

Stek den hackade löken tills den är genomskinlig och fått lite färg. Blanda löken med ägg, vitlök, spiskummin, kanel, salt och peppar i en bunke. Blanda i färsen och forma till till 16 lite större köttbullar eller flera mindre. Servera med t ex couscoussallad och tomatsalsa.