Redaktionen

Pestobulgur med ugnstekt lax och yoghurtsås

| 21 September 11:10

Pestobulgur passar till det mesta som t ex kallskuret, kyckling eller fisk. Smakrik sallad som kan varieras med säsongens grönsaker.

Pestobulgur med ugnstekt lax och yoghurtsås 4 port

1 kg laxfilé i bit med skinnet kvar

1 tsk salt

2 krm peppar

Pestobulgur:

2 dl bulgur

1/2 rödlök

10 körsbärstomater

3/4 – 1 dl pesto

1 krm peppar

Yoghurtsås:

2 dl tjock naturell yoghurt +pesto

eller

2 dl tjock naturell yoghurt+1/2 citron, finrivet skal och 1/2 dl finhackad färsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Strö över salt och peppar. Ställ in i ugnen 20-25 min. Koka under tiden bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skala, halvera löken och skiva den tunt. Halvera tomaterna. Blanda den varma bulgurn med pesto, rödlök och tomater. Krydda med peppar. Rör ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Servera laxen med bulgursallad och yoghurtsås.