Redaktionen

Couscoussallad

| 5 October 11:45

Det här är ett recept från boken “Den nakna kocken” skriven av Jamie Oliver. Det här receptet har följt med oss i familjen sedan 1999 då boken kom. Nu har vi lagat den till en buffé och jag tänkte att du också skulle få ta del av receptet. Couscousen marineras i en dressing utan att tillagas av varmt vatten, vilket ger salladen lite mer tuggmotstånd. Prova och variera grönsakerna efter säsong. Servera som ensamrätt, till kött eller kyckling.

Couscoussallad 4 port

250 g couscous

2 msk citronsaft

5 msk olivolja

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

3 dl kallt vatten

2 röda paprikor

1 rödlök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 färsk chili, urkärnad och hackad

2 tomater, urkärnade och tärnade

1 citron, saften

1 tsk rödvinsvinäger

2 nävar färska örter (basilika, koriander, persilja)

1 msk olivolja

salt

peppar

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg couscousen i en skål och rör grynen med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Tillsätt vattnet, rör om och låt stå i ungefär 15 minuter så att dressingen absorberas. Dela och kärna ur paprikorna, lägg dem i en ugnsfast form. Grilla i ugnen tills skalet börjar svartna. Ta ut dem och lägg dem i en skål, täck med plastfolie och låt dem svalna. Dra av skalet och dela dem i mindre bitar. Lägg paprikan i en skål och tillsätt lök, vitlök, chili, tomater, citronsaft, vinäger och örter. Droppa över olivoljan, smaka av med salt och peppar och rör om. Låt stå 15 minuter och rör sedan ihop med couscousen.