Redaktionen

Dijonstuvad vitkål med korv från Taylors & Jones

| 31 October 14:22

Av min vän och granne Marie fick jag dessa fina och välmatade korvar från Taylors & Jones. Jag fick dem för att jag och min man hjälpte till att bygga deras altan. Korvarna var av sorterna The Welsh Dragon och Beef & Garlic och är handgjorda i butiken på Kungsholmen i Stockholm. Serverade dem till dijonstuvad vitkål, kokt potatis och en söt stark senap. Det går bra att steka vitkålen mjuk i smör istället för att koka den.

Dijonstuvad vitkål 4 port

500-750 g vitkål

1/2 tsk salt

5 dl vatten

Stuvning:

3 msk vetemjöl

4 dl mjölk

1 msk smör

salt

peppar

dijon efter smak

Ta bort ev, vissna blad och rotstocken. Skär vitkålen i små bitar. Mät och koka upp vatten. Lägg i kålen som nätt och jämnt mjuk under lock, 5-10 min. Häll av spadet och låt kålen rinna av. Stuvningen: Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Smaksätt med salt, peppar och dijon. Lägg i den väl avrunna kålen och värm stuvningen. Strö gärna över hackad persilja och servera till korv, bacon, fläsk, köttbullar eller pannbiff tillsammans med kokt potatis.