Redaktionen

Smoothie med citrusfrukter, avokado och spenat

| 1 November 21:58

Efter en föreläsning med Lisen Sundblad i konsten att använda örter och gröna blad i smoothies, kom jag på denna bomb till hälsodrink. Jag äter på tok för lite gröna blad och denna smoothie säkerställer det behovet. Använder du skalet på citrusfrukterna så välj gärna ekologiska frukter. Det blir två större glas och jag dricker den till mellis både på för- och eftermiddagen.

Smoothie med citrusfrukter, avokado och spenat 2 glas

100 g färsk spenat

3 stjälkar färsk mynta, plockade blad

1 lime, saft och ev. skal

1 citron, saft och ev. skal

1 apelsin eller 4 satsumas, saft och ev, skal

1 msk riven färsk ingefära

1 banan

1 avokado

Skölj spenaten om det behövs och lägg den i en mixer. Mixa tills bladen sjunkit ihop. Lägg i mynta, saft av citrusfrukterna och ev. skal. Tillsätt ingefära, banan och avokado. Mixa till en slät konsistens. Håller i kylen ca 2 dagar.