Redaktionen

Varm brieost med torkad frukt, nötter och honung

| 5 November 17:35

Hemma hos min vän Lisa fick jag en fantastiskt god varm brieost och jag var tvungen att dagen efter bjuda min man på detta. I ärlighetens namn tog jag lite väl mycket av nötblandningen men oj så gott det var. Risken är stor att man äter för mycket och det är väldigt mättande. Tycker detta är mycket godare än kall brieost och kommer i fortsättningen exprimentera med olika smaker. Gör mindre portioner genom att dela bitar av brieosten och lägg i små ugnsfasta formar. Fördela lite av nötblandningen och honungen över. Ett tips är att ta färdiga blandningar av frukt och nötter.

Varm brieost med torkad frukt, nötter och honung 8-10 port

1 kg brietårta

100 g blandade nötter

100 g torkad frukt, i mindre bitar

1 dl flytande honung

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda frukten och nötterna. Lägg brietårtan i en ungssäker form. Fördela nötblandningen över och häll över honungen. Gratinera ca 10 min eller tills osten är mjuk och utan att nötblandningen bränns. Det går också bra att lägga på frukt och nötter efter gratineringen och sedan hälla över honungen. Rosta då gärna nötterna i förväg. Servera med kex och färsk frukt.