Redaktionen

Fläskkarré med tacokryddning

| 7 December 21:35

Det här blir ett fantastiskt mört och trådigt kött som passar perfekt som tortillafyllning. Köttet mår bäst av att glömmas bort i ugnen 3-4 timmar för att det sedan lätt ska falla sönder. Marinera den över natten för att sedan kunna sätta in den i ugnen på morgonen.

Fläskkarré med tacokryddning 6 port

900 g benfri fläskkarré

2 vitlöksklyftor, pressade

2 msk rapsolja

1 msk milt paprikapulver

2 1/2 tsk salt

2 tsk spiskummin

2 tsk torkad oregano

1/2 tsk cayennepeppar

1/2 tsk svartpeppar

1 tsk flytande honung

1 dl vatten eller öl

Blanda vitlök, olja, kryddor och honung. Knåda in kryddpastan i köttet och lägg i en plastpåse. Låt marinera i kylskåp ca 4 timmar. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg köttet i en ugnssäker form. Häll vatten eller öl i botten och täck över med aluminiumfolie. Ställ in formen mitt i ugnen och låt steka tills köttet har 85 grader innertemperatur. Beräkna 3-4 timmar. Låt köttet svalna något och riv eller skär det i tunna, små bitar. Lägg tillbaka köttet i skyn i formen och servera.