Redaktionen

Skärgårdssill med rom, citron och dill

| 24 December 11:55

Det här är vårt favoritrecept på sill. Fungerar både till jul, påsk och midsommar. Det är oftast min bror som står för sillen, så också i år. Han brukar variera det här receptet och då smaksätta med färsk riven pepparrot, det blir fantastiskt gott. God Jul!

Skärgårdssill med rom, citron och dill

3 pkt 5–minuterssill (à 420 g)
100 g löjrom, sikrom eller stenbitsrom
4 dl crème fraîche, lätt
1 kruka dill, färsk
1 citron, rivet skal
salt
svartpeppar

färsk riven pepparrot

Häll av sillen och låt all vätska droppa bort. Blanda rom, créme fraîche, färskrivet citronskal och krydda med salt och svartpeppar. Smaksätt ev. med färsk riven pepparrrot. Tänk på att smakerna utvecklar sig, så ta lite i taget. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen, fyll en sillburk och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar. Men sillen kan även ätas direkt.