Redaktionen

Makaronpudding

| 8 January 10:52

Det här är en alldeles utmärkt middagsrätt att göra på kylskåpets rester. Jag tar det sista av prinskorvarna i frysen, lite rökt skinka, ett halvt paket bacon och några skivor salami. Servera puddingen med rivna morötter eller en blandad sallad.

Makaronpudding 4 port

4 dl idealmakaroner

1 gul lök, hackad

ca 200 g blandade köttprodukter såsom kassler, korv, bacon, rökt skinka

2 dl riven ost

Äggstanning:

3 ägg KRAV-märkta

4 dl mjölk

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna, se förpackningen. Låt löken koka med de sista minuterna. Häll av makaronerna och löken i ett durkslag och låt rinna av. Bred ut makaronerna  i en ugnssäker form. Skär kött och/eller korv i bitar, blanda dem med makaronerna och osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och häll det över makaronerna. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den satt sig och fått vacker färg, ca 30 minuter.