Redaktionen

Fredrik Lagberg – finalist Åres Kock 2012

| 23 January 20:00

Fredrik Lagberg

Uppväxt: Skokloster

Bosatt: Skokloster

Jobbar på: Görvälns slott, Järfälla

Tidigare jobbat på: Thoresta Herrgård, Krägga Herrgård

Tidigare tävlingsmeriter: Semifinal Årets Kock 2009, vann Kockesset 2006

Fritidsintressen: vänner, fiske, jobb, familj, hus och hem

Favorit i mejeridisken: Smör, crème fraiche, gräddfil

Därför är jag kock: jag började jobba i kök vid 13-års ålder, genom att min mamma var i branschen, och fastnade direkt för yrket. Alltid älskat att stå vid spisen!

Om tävlingsrätten: Jag har hämtat inspiration från jakt och valde rådjur som jag kombinerat med kål på flera sätt. Klassiska smaker i kombination med modern teknik.

Fredrik Lagberg finalrätt 2012
Hängmörad biff rullad och bakad i sitt eget fett serveras med murkel- och ansjovisfylld biff, biffskav med ansjovis och murkla, rostad rödbetspuré smaksatt med brynt smör, syltad rödbeta fylld med gräddfilskvarg smaksatt med kryddpeppar. Serveras med ljummen grönkål, toppmurklor, syltad rödlök, torkad rödbeta och dill samt ansjovissky