Redaktionen

Carbonara med kantareller, ärtor och parmesan

| 2 February 09:00

Har du kantareller i frysen? Gör den här enkla, vegetariska kantarellcarbonaran! Variera med karljohansvamp eller skogschampinjoner. För att få den krämig häller jag över en rå äggula. Det går också bra att tillsätta grädde när du steker kantarellerna.

Carbonara med kantareller, ärtor och parmesan 4 port

400 g spagetti
1 gul lök, hackad
400 g kantareller, karljohansvamp eller skogschampinjoner, i mindre bitar
2 msk smör
100 g frysta ärtor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ dl strimlad persilja
4 äggulor
flagad parmesanost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök och svamp i smöret i en stekpanna ca 5 minuter. Blanda i ärtorna och smaksätt med salt och peppar. Låt pastan rinna av och blanda med svampfräs. Strö över persilja och servera med rå äggula och flagor av parmesanost.