Redaktionen

Raw Food Chokladbollar

| 29 March 21:36

Det här med Raw Food är tämligen nytt för mig men har inspirerats av min vän Karin Näsholm. Här är ett recept på supersmarriga chokladbollar med hasselnötter, cashewnötter, vanilj och kakao. Inget tillsatt socker eller fett, perfekta när sötsuget sätter in eller till barnens mellanmål. Köp gärna ekologiska nötter och om du vill, Raw ingredienser. Byt ut hasselnötter mot t ex mandel för variation.

Raw Food Chokladbollar

2 dl hasselnötter

1 dl naturella cashewnötter

2 dl kokosflingor

14 dadlar, urkärnade och grovt hackade

2 msk kakao

2 msk honung

2 msk vatten

1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver

kokos att rulla i

Mixa nötter och kokos i en matberedare. Tillsätt dadlar, kakao, honung, vaniljpulver och vatten. Mixa till en smet. Tillsätt ev mer vatten. Forma till små bollar och rulla dem i kokos. Förvara i en tätslutande burk i kylskåpet.