Redaktionen

Paj med spenat och fetaost

| 30 March 09:54

Den här pajen serverade jag på vår årliga grekiska fest. Den räcker till många på buffé eller servera tillsammans med en sallad.

Paj med spenat och fetaost 6-8 port

1 rulle smördeg

1 ägg, uppvispat

Fyllning:

200 g färsk spenat, sköljd

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor, fint hackade eller rivna

1 msk olivolja

2 sticklökar, finhackade

2 dl grädde

1 tsk riven muskot

1 msk hackad dill

1 msk hackad persilja

100 g fetaost, smulad

svartpeppar

Sätt ugnen på 180 grader. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Dela degen på längden i två delar. Skär en skåra i degen en centimeter från kanten runt om på var och en av dem. Pensla smördegen med ägget. Grädda i ugnen 20 minuter. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Tillsätt spenat, sticklök, grädde och kryddor. Låt koka ihop, ca 5 minuter. Tillsätt fetaosten. Skär med hjälp av en kniv bort det översta skiktet i degrektangeln så att en nedsänkning bildas där fyllningen ska ligga. Fyll smördegen med spenat och fetaostblandningen. Peppra. Värm hastigt i ugnen före servering.