Redaktionen

Kakor med lakrits

| 13 April 15:00

Knapriga kakor med sega bitar av lakrits i. Goda att äta som dom är eller till dessert. Lakritskolan i kakorna går nog att byta ut mot hemgjord kola med äkta lakrits.

Lakritskakor

150 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl sirap
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk ekologiskt vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
4-5 lakritskolor av typ Kick ca 80 -100 g, grovt hackade

Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker,båda sorterna, till en slät kräm med elvisp. Tillsätt sirap och blanda noga. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och vaniljpulver i en separat skål, rör sedan alltihop tillsammans med kolorna. Baka ut till fyra knubbiga längder. Lägg dem två och två på plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt i taget ca 13 – 17 min. Låt svalna en aning, skär i sneda bitar. Förvara i lufttät burk.