Redaktionen

Pizza SM 2012 vinnare Camilla Seidl – GastroNord Stockholmsmässan

| 25 April 20:52

Med sina 1,5 års erfarenhet som pizzabagare vann Camilla Seidl från restaurang Vapiano idag årets Pizza SM på GastroNord. Juryns motivering löd: “Med fantasi samt snabbt och säkert handlag lyckades vinnaren charma juryn som bland annat pekade på en innovativ presentation och en härlig råvarufokus.” Pizzan Camilla vann med har hon döpt till “Chèvre con fichi”. Den består av en botten på durumvete och vetemjöl, en tomatsås med fin olivolja och en ostblandning av mozzarella och parmesan. Toppingen består av fransk chèvre , fikon marinerade i rödbeta, ingefära och citron, citronfiléer i honungslag, ruccola, rostade valnötter i olja, smör, salt och peppar.

De tävlandes bidrag bedömdes av två jurygrupper bestående av bland annat Malin Söderström, fd medlem i Svenska Kocklandslaget och numera krögare på Moderna museet i Stockholm, Tommy Myllymäki, silvermedaljör i kock-VM, Bocuse d´Or, 2011 och känd från TV4s Matresan, och Tom Sjöstedt, vinnare Årets Kock 2008 och medlem i Svenska Kocklandslaget.

Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine i samarbete med Arla, Pepsi, Ramlösa Kvarn, Finax, Axfood Snabbgross, Santa Maria, Hällde och Sveba-Dahlen.

Första priset är, förutom den åtråvärda titeln “Sveriges Bästa Pizzabagare 201″, en värdecheck på Axfood Snabbgross på 10 000 kronor, kvalitetsmjöl till 10 000 pizzor från Finax/Ramlösa Kvarn, grönsaksskärare Rg-250 från HÄllDE och pizzarbagarkurs i fem dagar på skolan Scuola Italiana Pizzaioli, i Italien.