Redaktionen

Primörsallad med surdegskrutonger

| 11 June 22:38

Till min födelsedag gjorda jag denna enkla sallad som blev familjens favorit. Sommarens primörer och knapriga surdegskrutonger gör salladen matig och knaprig. Ta de grönsaker som finns i säsong och variera salladen.

Primörsallad med surdegskrutonger 4-6 port

4 tjocka skivor dagsgammalt surdegsbröd, rivet eller skuret i bitar

2 msk olivolja

salt

peppar

1 stånd broccoli, i små buketter

250 g grön sparris

1 ask (250 g) cocktailtomater, halverade

1 ask sockerärtor, strimlade

1/2 gurka, tärnad

1 msk vit balsamvinäger

2 msk olivolja

flingsalt

svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Riv eller tärna brödet och lägg det i en plastpåse med olivolja, salt och peppar. Skaka om och lägg på plåt. Rosta dem knapriga och gyllenbruna ca 10 minuter. Låt svalna.

Koka upp vatten och salta. Blanchera sparris och broccoli 2-3 minuter. Spola i kallt vatten. Strimla sparrisen tunt på snedden. Blanda alla grönsaker och surdegskrutongerna. Häll över balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Låt stå och dra ca 20 minuter före servering.