Redaktionen

Årets Kock 2013 – Semifinaler i Göteborg, Jönköping och Uppsala

| 18 June 10:15


Det är inte bara kockarna som kommer att vara huvudpersoner i Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. När LRF tar hand om semifinalerna i Årets Kock 2013 är relationen mellan bonden och kocken i fokus. Svenska råvaror från landets bönder har en nyckelroll i tävlingen.

Nu är det klart att LRF är värd för semifinalerna i SM i professionell matlagning, Årets Kock 2013. De utvalda städerna är Göteborg, Jönköping och Uppsala. Kocktävlingen kommer att ha en regional prägel.

– LRF vill framhäva regional mat och svenska råvaror. Genom Årets Kock kan svenska råvaror förädlas till god mat i världsklass. Samtidigt kan relationen mellan bonden och kocken ge nya insikter, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson.

Kopplingen mellan bonden och kocken och mellan bonden och lokalproducerade råvaror är viktig. De senaste åren har många av Sveriges bästa kockar lyft fram bönderna som de riktiga kökshjältarna.

Årets Kock 2013 avgörs i två semifinaler, en sista chansen och slutligen i en final i Stockholm.  Vinnarna av semifinalerna i Jönköping och Uppsala får varsin plats i finalen. Ytterligare fyra kockar tar sig till finalen via sista chansen i Göteborg. Totalt är det sex kockar som tävlar om titeln Årets Kock i finalen i Stockholm i februari 2013.

(Foto: Magnus Skogslöf)