Redaktionen

The Cube Stockholm – Johan Jureskog

| 9 July 22:32

Johan Jureskogs mat kan du njuta av i The Cube Stockholm 18-21 Juni, 25-28 Juni, 10-19 Aug, 14-27 Sept 2012

Johan Jureskog blev kökschef på Rolfs Kök 2001 och tog två år senare över restaurangen med Klas Ljungquist. Senare tog de också över Resturang AG som fokuserar på kött. Johans mat är vällagad, rak, ärlig med tydliga smaker och har gjort honom till en stilbildare.

Som medlem i Kocklandslaget vann han guld i VM 2002 och OS 2004. Då började han jobba med Electrolux Professional som också blev en samarbetspartner till Rolfs Kök och senare även till resturang AG.

Meny

Apéritifs

Percebes

Sommarkantareller med fläskfett & tuppkam

Råbiff på AG:s gårdskött med hängmörat nötfett, brioche, löjrom & silverlök

Starter

Helkokt pulpo med bläckaioli, olivolja, koriander & basilika

Main Course

Cochinillo fran Salamanca med gårdsgrönsaker, ättiks – & dillmajonnäs & fläsksky

Dessert

Ångad vaniljpudding med flamberade vita persikor, karamellglass & vaniljsås

Till kaffet, små djävlar

Bilder på de två apéritifs som jag fick möjlighet att provsmaka. Underbart gott var det förstås och ett extra plus i kanten till den gästfria kocken, Johan Jureskog.

Vill du veta mer om Johan Jureskog, hans karriär och hans matlagning. Köp hans nyskrivna bok 24 timmar med Johan Jureskog. En personlig bok med recept som häpnar och överraskar.