Redaktionen

Hel utplattad grillad kyckling med Café de Parissmör

| 10 July 22:35

Av en ren händelse sprang jag på en hel svensk ekologisk kyckling från Bosarp. Hittar du dem i butik så köp! Det här var en bjässe på 2,3 kg som jag delade längs bröstbenet, vek ut och plattade till. Fyllde hela kycklingen, under skinnet, med ett fantastiskt gott café de parissmör. Grillade på indirekt värme till en innertemperatur på ca 75-80 grader intill lårbenet. Serverade med en god sallad och mer café de parissmör.

Hel utplattad grillad kyckling med Café de Parissmör 4 port

1 (ca 2,3 kg) hel svensk ekologisk kyckling eller motsvarande

1 sats Café de Parissmör

Salt

Peppar

Gör smöret och förvara det i rumsvärme så det lätt går att fördela i kycklingen. Klipp eller skär upp kycklingen längs bröstbenet, vik ut och platta till med kraft så kycklingen blir platt. Lossa försiktigt skinnet från köttet med fingrarna utan att det går sönder. Fördela smör, ca 75 g, under skinnet över hela kycklingen. Salta och peppra utanpå kycklingen. Grilla kycklingen på indirekt värme (kol på ena sidan) till innertemperaturen är ca 75-80 grader intill lårbenet. Skär och kontrollera att köttsaften är klar. Låt kycklingen vila under folie en stund. Dela upp kycklingen och servera med en god sallad och mer smör.