Redaktionen

Klas Lindberg – The Cube Stockholm 2-22 juli 2012

| 17 July 23:14

Klas Lindberg, Årets kock 2012, är en stolt smålänning vars matintresse började tidigt. Mycket har hänt från första jobbet med julbord till L`Arpège i Paris. Klas matlagning är genomtänkt och enkel med mycket smak. Han är dessutom fantastisk på att beskriva sin mat och hur han tänker kring den. En stjärna helt enkelt. De rätter Klas presenterar i The Cube är förstås fantastiska, med mycket smak och framför allt känsla. Han vill att köttsaften ska drypa ur mungipan och att lönnsirapen ska kännas kall mot den varma smördegen. En upplevelse utöver det vanliga.

Klas har arbetat med Electrolux Professional sedan välrenommerade PM & Vänner i Växjö. Som medlem i Kocklandslaget har samarbetet vuxit och bl a tränar han i Framtidens kök på Electrolux huvudkontor i Stockholm.

Klas Lindbergs meny i The Cube Stockholm

Isad soppa med gurka och fläder
Rökt röding med citronpärlor, ägg och soja
Stekt havskräfta direkt ur pannan
Pol Roger Champagne Brut Réserve

Mörkokt kycklinglår med tryffel, ärtor och bönor
Pol Roger Champagne Brut Réserve

Sockerstekt färskpotatis med löjrom, äggcrème och brynt smör
Local 1, Brooklyn Brewery

Vinnarrätt Årets Kock 2012
Hällstekt biff med nordisk hetta och rökt märgsmör
2008 Penfolds Celler Reserve Sangiovese

Karamelliserad smördeg med Boltjärn Blå, lönnsirap,
späda blad och skott
NV Penfolds Bluestone Grand Tawny

Svartvinbärssorbet med lakritsrot, spansk körvel
och olivolja

Salt marängglass med hallon, vaniljcrème
och lavendel
2011 Moscati D’Asti

Körsbär
Världens minsta choklad- och blåbärskladdkaka
Råstekt rabarber och jordgubb på vetebröd
Kaffe