Redaktionen

Tigerdrömmar

| 20 July 22:53

Jag kommer att sommarjobba som kock och under min introduktionsvecka passade jag på att baka en hel del. Här är en fantastiskt god kaka som tog slut på nolltid. En dröm med två olika smaksättningar som blir till en Tigerdröm. En söt klassisk kaka som är spröd och smulig.

Tigerdrömmar ca 40 st

100 g smör

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 dl rumsvarm rapsolja

4 dl vetemjöl

1 tsk hjorthornsalt

1 msk kakao

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och poröst.
Tillsätt oljan och sikta ner vetemjöl och hjorthornsalt. Blanda snabbt samman till en smidig deg. Dela degen i två delar. Fördela 1 msk kakao i den ena degen. Ta en liten bit av varje deg och rulla ihop till kulor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg inte kakorna för tätt, de flyter ut lite i ugnen. Grädda drömmarna mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakorna svalna på plåten, annars går de lätt sönder. Förvara i lufttät burk.