Redaktionen

Grillade marshmallows med chokladsås och färska körsbär

| 26 July 22:06

Det här är sommarens kanske godaste dessert. Den är helt klart den kladdigaste och jag serverar den därför från ett stort fat mitt på bordet. En extra skål med chokladsås mitt på brickan, att doppa marshmallowsen och körsbären i, gör det ännu godare. Ju mer sås desto bättre, gör en stor sats. Det droppar och rinner men det är det värt. Vill du ha den mindre kladdig serverar du den på tallrikar.

Grillade marshmallows med chokladsås och färska körsbär

Marshmallows i valfri storlek (jag hade jättestora)

Färska körsbär

Chokladsås 4 port

2 msk smör

3  msk kakao

2 msk sirap

6 msk socker

2 dl grädde

Smält smöret och vispa i kakaon. Tillsätt sirap, socker och sist grädde. Låt koka ihop.

Grilla marshmallowsen på ett galler av teflon eller på pinnar. Lägg dem på en stor skärbräda, fat eller bricka. Häll varm chokladsås över och fördela körsbär över fatet. Servera direkt med mycket servetter.