Redaktionen

Bearnaisesås

| 1 August 22:30

Att hitta ett bra recept på bearnaisesås är en djungel. Det bästa är förstås att prova sig fram och komma fram till vad det är man tycker om. Jag tycker om mycket syra i den goda men väldigt feta såsen. Har provat ett flertal recept men inte hittat någon favorit. Jag vände mig därför till Fredrik Lagberg, finalist i Årets Kock 2012, och bad om hans bästa recept. Det visade sig vara en sås helt i min smak. Fredrik kokar ingen reduktion utan använder ren dragonvinäger för att få upp syran. Mycket gott enligt min smak, prova du med.

Bearnaisesås 4 port

4 äggulor

2 msk dragonvinäger

1 msk finhackade dragonblad

1 msk finhackad persilja

400 g osaltat smör

citronsaft

salt

peppar

Skira smöret, värm äggulor och vinäger under ständig vispning till ägget börjar tjockna. Kolla att äggulan och smöret håller någorlunda jämn temperatur, dra av från värmen. Tillsätt smörfettet i en jämn tunn stråle under ständig vispning. Tillsätt dragon, persilja och smaka av med citronsaft, salt och peppar.