Redaktionen

För nöjes skull – intervju med showgruppen på Fjäderholmarna

| 11 August 21:41

Fr vä: Jonathan, Madeleine, Anders, Elin, Urban

Hej Jontahan Kaneteg!

Du har under sommaren haft en föreställningen ”För nöjes skull” ute på Fjäderholmarna . Nu är det dags för final. Vad kan vi vänta oss?

Jonathan:  Till att börja med vackert väder! Sedan såklart en fantastisk show. Nu när det är sista föreställningen så ska alla energidepåer tömmas helt på scen och det kommer märkas. Sista föreställningen brukar ju även innebära en hel del spex…

I kiosken finns ju renklämma och vin men vad laddar du upp med för mat före föreställningen?

Jonathan: Man försöker alltid dricka mycket vatten innan föreställning. Dels för röstens skull men också för att vi rör oss ganska mycket på scen. Sen såklart inte för mastig mat som gör en tung och seg utan mat som ger energi men ändå är lätt. Någon matig sallad brukar fungera bra. Själv brukar jag undvika att äta nära inpå föreställning.

Du är ju en fantastisk karaokevärd som vet hur man får folk att komma i partystämning. Har du någon paradrätt som du gärna bjuder på för att imponera?

Jonathan: Jag är faktiskt ganska duktig på att laga mat. Min pappa ägde en restaurang på Kungsholmen en gång i tiden och båda mina föräldrar är väldigt matintresserade.  Jag älskar pilgrimsmusslor och musslor och skaldjur generellt. Brukar göra en salsa på ananas, mango, sweet chilisås, färsk koriander och sesamolja. Musslorna grillar jag snabbt på grillen i trädgården. Perfekt en varm sommarkväll med en flaska mousserande rosévin.

Du har arbetat som nöjesvärd på Birka Paradise Anders Björk. Berätta om något spännande som hänt på båten.

Anders: En spännande dag på Birka var då jag nästan drunknade i Champagne. Till frukost firade Birka 40-årsjubileum genom att bjuda all personal på skumpa, till em-kaffet tackades nöjesgänget för sin sommarshow med skumpa och på kvällen var det nypremiär för en helgshow vilket återigen innebar skumpa!

Tjejerna i Showen heter Elin Cerha och Madeleine Karlsson. Ni har en grupp som heter VoXx. Nu har även Madeleine spelat in en singel som heter Icecream. Om ni fick komponera en egen glass, vad skulle den då bestå av?

Madeleine: Min glass skulle absolut bestå av nutella!

Elin: Jag saknar en glass med citron så jag skulle ha en citronglass med fläder i, det tror jag skulle vara riktigt läskande på sommaren.

Är nyfiken på vad som alltid finns i era kylskåp, är det bara skumpa?

Madeleine: I mitt kylskåp finns det alltid ägg, fransk lantsalami och en parmesanost.

Elin: Jag har alltid choklad i min kyl. Det är något med kylskåpskall choklad som är lite godare än allt annat.

Urban Johansson från  Norrland är allt annat än urtypen för en norrlänning. Här har vi killen som syns, hörs och älskar schlager. Vad överraskar du din tjej Linda med när du vill imponera?

Urban: Jag gillar vilt och fisk, så det blir något som jag själv har fixat oftast när jag lagar ”finmiddag” Kött är väl lite av min specialité.

Jag älskar Norrland och är uppväxt med palt och torrkött. Om du vill påminnas om Norrland vad lagar du då?

Urban: Eftersom jag kommer från en liten fiskeby som heter Storön så blir det så klart Kalixlöjrom som inmundigas när jag får hemlängtan.

Sista showen är nu på måndag den 13 augusti kl. 19:30 ute på Fjäderholmarna. Biljetterna kostar 100:- och då får man en sprakande helkväll med show, musikfrågesport, uppträdanden, allsång och mycket mer. Ni har tidigare haft Shirin Khan från The Voice som gästartist. Vem dyker upp på måndag?

Jonathan: En fantastisk kille som sjunger Whitney Houston som ingen annan…

När jag var och såg showen började vi sittandes på bänkarna och avslutade ståendes på bänkarna. Tur att det är rejäla bänkar som tål party. Är det något speciellt man ska plugga in för att vinna frågesporten?

Jonathan: Svensktoppen och årtal =)

Vi ses!

Jonathan, Urban, Anders, Elin och Madeleine