Redaktionen

Senapsglazerad grillad kyckling med färskpotatis, dill, kantareller och brynt smör

| 19 August 23:25

Det här var en otroligt lyckad kombination som får in sensommaren på ett fat. Jag använde handstyckade kycklingfiléer med skinnet kvar för mer smak. Färskpotatis, plockad dill, kantareller och brynt smör får det att bli en smaksensation.

Senapsglazerad kyckling med färskpotatis, dill, kantareller och brynt smör 4 port

4 handstyckade kycklingfiléer

Glaze:

1/2 dl ljus sirap

1/2 dl rödvinsvinäger

1/2 dl grovkornig, stark och söt senap

2 msk gula senapsfrön

Potatissallad:

600 g färskpotatis, kokt

75 g smör, brynt

1 1/2 dl plockad dill

200 g (eller mer) färska kantareller

salt

Glaze: Koka upp sirap, vinäger och senap i en liten kastrull. Dra från plattan och låt svalna något. Mortla senapsfröna och häll lite av sirapsblandningen på fröna och rör ihop till en härlig massa. Rör ner senapsfrömassan i kastrullen och rör om. Grilla kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar. Pensla med glazen på kycklingen i slutet av grillningen. Potatissallad: Smält smöret på medelvärme och låt det bubbla tills det börjar bli gyllenbrunt och doftar kola. Ta kastrullen från plattan. Dela stora kantareller och stek dem i smör till de får fin färg. Salta. Stek den kokta potatisen i stekpannan där du stekt kantarellerna. Låt dem få färg och blanda sedan i dill, kantareller och brynt smör.  Servera kycklingen med potatissalladen och gärna en fräsch sallad till.