Redaktionen

Pulled Pork Burger med chipotlemajonnäs

| 2 September 22:11

Jag är en stolt ägare av en Crock-Pot. Slow Cooking är otroligt lätt. Lägg bara ingredienserna i grytan, starta Crock-Poten och gör något annat av dagen. Många timmar senare kommer du hem till en varm och hemlagad måltid. Här har jag gjort en hamburgare med långsamt stekta revbensspjäll som jag dragit sönder med gaffel. Resultatet blir en saftig hamburgare med mycket smak. Komplettera med dina favorittillbehör och en god sås. Har du ingen Crock-Pot så går det bra att tillaga köttet i ugnen.

Pulled Pork Burger 4 port

4 stora hamburgerbröd

Pulled Pork:

1 1/2 kg tjocka revbensspjäll eller fläskkarré

Marinad:

1/2 dl socker

1 dl chilisås

2 msk rödvinsvinäger

4 msk ketjap manis (söt soja)

1 msk riven färsk ingefära

Till grytan:

1 dl vatten

salt

10 hela svartpepparkorn

2 lagerblad

1 gula lökar, i klyftor

Chipotlemajonnäs:

1 äggula

1/2 tsk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

2 krm salt

1 krm svartpeppar

2 krm chipotlepulver

1 1/2 dl neutral olja

Tillbehör:

sallad

tomat

saltgurka

rostad lök

färsk lök

Pulled Pork: Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull och koka till en simmig sås. Lägg ner köttet i Crock-Poten och fördela marinaden över köttet. Lägg på locket och förvara i kylen över natten.

På morgonen lyfter du upp köttet och lägger i lök, vatten, lagerblad och kryddor i grytan. Placera köttet ovanpå. Sätt Crock-Poten på låg värme i 10 timmar eller hög värme i 6 timmar. Det går också bra att tillaga köttet i ugnen på 125 grader i ca 5-6 timmar. Dra sönder köttet med två gafflar till mindre trådiga bitar. Koka ev ihop stekskyn med extra salt och peppar och red med maizena. Blanda det trådiga köttet med såsen.

Majonnäs: Blanda äggulor, senap, vinäger, salt, peppar och chipotle i en skål. Vispa i oljan, för hand eller med elvisp, först droppvis och sedan i en fin stråle.

Montering:
Rosta bröden i ugnen. Förbered tillbehören. Bygg upp hamburgaren med tillbehör, kött och chipotlemajonnäs. Njut!