Redaktionen

The Cube Stockholm by Electrolux: Stefano Catenacci

| 11 September 20:25

Stefano Catenacci är Kökschef på Operakällaren sedan 1996 och är ansvarig för alla banketter och galamiddagar som serveras på Kungliga slottet. Delägare i Nobis AB, moderbolag till Operakällaren sedan 2001. 2012 bestämde sig Kungen för att utse kökschef Stefano Catenacci till Hovtraktör. Alla rätterna till Stefanos meny i The Cube är varianter på eller befintliga rätter som återfinns på Operakällaren.

Stefano Carenaccis meny i The Cube

Amouse bouche

Bräckt pilgrimsmussla och raviolo med ingefärssmör och bakad tomat

Ankleverterrin gjord på lever från frigående ankor med marconamandlar, flamberade fikon, romansallad och rostad brioche

Torskrygg bakad i smör med sardellbeurreblanc, råstekta minimorötter och syrlig morotssoppa

Guinnesbräserad och pepparglaserad gödkalvlägg med grönsaksmosaik, frasig vitlök och rostad märg

Hjortronsufflé med varm mylta, vaniljglass doppad i vit choklad och nyfriterad munk

Här tänkte jag visa de tre amouse bouche som serverades

Vongolemusslor med koriander och bröd. En klassisk rätt men här med koriander.

Rullar av salmalax fyllda med koriander och vitlök som rostats i sesamolja. Mycket gott och trevlig smakkombination.

Löjromstacos med gräddfil, gravad citronpuré och gräslök. Absolut lyxigast av dem tre. Knepigt att få till potatistacos om man inte har ett tacojärn för fritering. Men, det blir lika gott om man lägger löjrom på potatischips.