Redaktionen

Kockarnas kamp: Intervju med Malin Söderström

| 13 September 18:16

Mästarmöten när Sveriges bästa kockar drabbar samman i Kockarnas kamp

Kockarnas kamp går ut på att testa kockarnas egenskaper såsom snabbhet, precision, stresstålighet, kreativitet och analytisk förmåga. Kockarna som tävlar är Leif Mannerström , Stefano Catenacci, Malin Söderström, Paul Svensson, Christian Hellberg, Carina Brydling, Tommy Myllymäki och Stefan Karlsson.

Varje vecka får tittarna också ta del av deras matlagning och lära känna kockarna närmare. De bjuder på berättelser från sina framgångsrika karriärer och delar med sig av anekdoter från livet i ett restaurangkök. Dessutom visar kockarna matlagning på högsta nivå när de skapar fantastiska måltider.

Varje vecka slås en av kockarna ut till dess att endast en står som vinnare.

Premiär idag torsdag 13 september klockan 20.00 på Tv4.

Malin Söderström driver sedan 8 år tillbaka restaurangen på Moderna Museét. Hon var första kvinnan att bli medlem i Svenska Kocklandslaget. Hennes största utmaning hittills var när hon stod för Nobelmiddagen 2011.

Du är en av kockarna som tävlar i Kockarnas Kamp. Vad driver dig till att tävla i tv?

Den är en fråga jag har ställ till mig själv också. Det var nog allt runtomkring som fick mig att ställa upp. Laga mat med dessa härliga kockar och prata om allt mellan himmel och jord.

Vad gör att du vinner tävlingen?

Det är verkligen tufft motstånd, tror att många faktorer spelar in för den som går hela vägen och vinner tävlingen. Självklart skicklighet, teknik, en viss del tur och självklart vinnarskalle.

Vem är din största konkurrent i tävlingen?

Alla

5 snabba frågor:

vitpeppar – svartpeppar

ättika – vinäger (just nu äppelcidervinäger)

rapsolja – olivolja

vin – öl

förrätt – dessert (båda)

 

Foto: Pär Bäckstrand/TV4