Redaktionen

Orientalisk kycklingkorv med mangodressing och färsk mango

| 18 September 00:13

Det här är ett tävlingsbidrag till Pippi på Svensk Fågel. Temat var den här gången ”Kyckling till höstens utflykter”. En matsäck med kyckling helt enkelt, som passar till svampplocket, förskolans eller skolans utflykt. Jag valde att göra en god kycklingkorv på kycklingfärs med smakrika kryddor som ingefära och spiskummin. Korven serveras i ett vanligt korvbröd som med fördel kan bakas hemma. Mina barn tycker om grönsaker och de fick välja sina favoriter. Blomkål i buketter, paprika i strimlor, krispig romansallad och kuber av mango. Till serverade jag en dressing på mango chutney och tjock yoghurt. En stor favorit som kan tas med på barnens utflyktsdagar varje vecka på förskolan.

En fråga att svara på var:

Vad är ditt favoritutflyktsmål? I Stockholm är det Siggesta Gård på Värmdö. Mer söderut är det Järna med Saltå Kvarn och Skillebyholm. Ännu mer söderut ligger Gränna. Här trivs jag som allra bäst. Många naturreservat, mysiga utflyktsmål och härliga gårdsbutiker som Rudenstams och Hugos.

Orientalisk kycklingkorv med mangodressing och färsk mango 8 korvar/4-8 port

8 korvbröd

2 msk olja

400 g kycklingfärs

1 ägg

1 pressad vitlöksklyfta

1 tsk malen spiskummin

1/2 tsk malen ingefära

1 tsk salt

några varv med pepparkvarnen

sallad

1 skalad, urkärnad mango i kuber

blomkål

paprika

Mangodressing:

1/2 dl mango chutney

2 dl yoghurt, 10 %

Blanda kycklingfärs med ägg och vitlök. Krydda färsen med spiskummin, ingefära, salt och peppar.
Forma färsen till 8 korvar. Stek tills de är genomstekta, cirka 6-10 minuter. Blanda mangochutney och yoghurt.

Servera korven i brödet med dressing, grönsaker och frukt.