Redaktionen

Skåne Kulinar Silver i Culinary Olympics 2012 Erfurt

| 7 October 23:14

Matlagnings-OS går av stapeln vart fjärde år och länderna kan tävla både med regionala och nationella lag. Skåne Kulinar deltog i den regionala tävlingsklassen där de skulle presentera ett kallt bord med tydligt regionalt tema. Efter dagens tävlingar stod det klart att Skåne Kulinar förärades med en silvermedalj. Grattis!

Skåne Kulinar är ett regionalt lag som har startats utav SKF Skåne som är en distriktsförening i Svenska Kockars Förening, vilket i sig är en opolitisk organisation. Syftet med Svenska Kockars Förening är att utveckla svensk gastronomi, vilket man gör genom att organisera en stor tävlingsverksamhet vilket i sin tur representeras utav Svenska Kocklandslaget.

Skåne Kulinars syfte är att lyfta fram Skåne som en av de främsta matregionerna både i Sverige och på internationellt plan. Man prioriterar lokala råvaror och mattraditioner och ekologiskt och närproducerade råvaror. Genom ett brett kontaktnät både genom SKF Skåne och sponsorer vill vi sprida den skånska maten. Det gör vi bla genom att synas och uppträda i en rad olika sammanhang där de skånska kulinariska färgerna visas upp. Det kan innebära allt från pressvisningar, offentliga middagar, öppna träningar och så naturligtvis tävlingar.

Tidigare meriter med Skåne Kulinar är två OS-silver 2000 , 2004 och OS brons 2008 .

Laget består av:

Lagledare
Martin Hansen
Showfat/Fingerfoods

Martin Hansen
Frida Nilsson
Jesper Nordberg
Martin Jönsson

Varmrätter

Tomas Gustavsson
Mikael Feuk

Konditori/Pastry

Mattias Lundahl
Lina Olsén
Joel Lindqvist

Läs mer om laget på Skåne Kulinarbloggen