Redaktionen

Nyheter från Culinary Olympics i Erfurt 2012

| 9 October 23:03

Sverige regerar just nu tävlingarna med enbart medaljplatser bland alla tävlande lag. Hur lagen placerar sig slutgiltigt avslöjas först på onsdag då alla poäng är räknade. Ännu vet lagen ingenting om hur de har placerat sig totalt sett i tävlingen, då OS är uppbyggt kring att ett antal guld-, silver- och bronsmedaljer delas ut varje dag. Dessa indikerar endast att laget presterat inom ett visst poängintervall, exempelvis ges guld för prestationer över 95 poäng. Den totala poängen avslöjas först på onsdag under prisceremonin.

GULD Stockholm Culinary Team – regionlag

Laget består av: Clara Andersson, Richard Rymer-Rydèn, Timmy Johansson, Clas Vardam, Lars Niklasson, Jonas Franzen, Isak Wiig, Helena Henriksson, Robin Persoon, Jens Eriksson, Fredrik Juhlin, Catharina Lindeberg Bernhardsson, Christoffer Marnusson Domeij

Stockholm Culinary Team bildades i början av 1990-talet och ägs av Svenska Kockars Förening i Stockholm/Uppland. Laget har hunnit med att ta ett flertal medaljer i internationella tävlingar och tog senast ett silver i OS 2008 och guld i VM 2010. Nu har de en guldmedalj från OS 2012 också. Stort grattis!

GULD Fazer Culinary Team – storkök

Laget består av: Joachim Mueller, Niklas Edgren, Daniel Sparrfeldt, Emma Jigblad, Niclas Melin

Läs mer om lagets meny här.

SILVER Culinary Team Gothenburg – regionlag

Laget består av: Jimmy Wollberg, Jonas Espefors, Anna Lindgren, Kalle Bengtsson, Henry Virta, Ronny Spetz, Peter Fasth

Culinary Team Gothenburg är ett regionalt kocklag som bildades 2002 och som innefattar Västra Götalands län samt Halland och ägs av Svenska Kockars Förening Väst. Laget tog en silvermedalj på VM 2010 och nu en silvermedalj på OS 2012. Stort grattis!

Syftet med Culinary Team Gothenburg är förutom att tävla i matlagning, att stärka yrkets status samt höja kunskapsnivån hos lagmedlemmarna och samtidigt locka fler ungdomar att satsa på kock- kallskänks och konditoryrket. Unga kockar och konditorer från vår region får möjlighet att utveckla våra lokala mattraditioner med närproducerade och ekologiska råvaror. Vi är med och lyfter fram Västsverige som ett område med råvaror av högsta kvalitet både i Sverige och internationellt bl.a. genom att synas vid pressvisningar, middagar, öppna träningar samt givetvis tävlingar.

Kocklandslaget

Idag har Kocklandslaget tävlat i det varma köket. Det ger lika mycket poäng som det kalla bordet. Tom Sjöstedt skriver på Twitter: Känslan när första klunken öl rinner ner efter en riktig monsterservice!!! Imorgon vet vi resultatet. Återkommer! Topp 5 borde vi klara :). Lena Ilkjaer (Chefredaktör för RS) skriver på Twitter: Obekräftade källor säger att det står mellan Norge och Sverige i slutstriden i OS. Imorgon runt 14 vet vi. Over and out från Erfurt.

Juniorkocklandslaget

Laget har i dag visat upp sitt kalla bord för juryn. Lagledaren Rorigo Perez skriver på Twitter: Ja jävlar 26 timmar senare så e kalla bordet utställt på mässan #matos Nu e det bara å hoppas att det räcker hela vägen! Det tror jag!!

Bara att hålla tummarna för både Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget! Imorgon kommer de slutgiltiga resultaten.