Redaktionen

Muffins med kassler, parmesan, oregano och soltorkad tomat

| 22 October 20:27

Förbered snabba luncher och middagar genom att ha både färdiga soppor och matiga muffins i frysen. Perfekt att ta med på utflykt och som snabbt mellanmål. Gör gärna dubbel sats och frys in. Variera fyllningen i muffinsen med vad du har hemma i kylskåpet.

Muffins med kassler, parmesan, oregano och soltorkad tomat ca 10 st beroende på storlek
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
2 tsk salt
1 1/2 msk torkad oregano
100 g smör, smält
3 dl filmjölk
3 ägg
6 soltorkade tomater i olja, hackade
100 g kassler eller rökt skinka, strimlad
50 g parmesanost, grovt riven eller 1 boll mozzarella, tärnad
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Blanda i oreganon. Vispa ägg, smör och filmjölk i separat bunke. Blanda i tomaterna, skinkan och osten. Arbeta snabbt ihop de båda bunkarna. Klicka ner smeten i muffinsformarna. Fyll inte formarna helt, lämna 1 cm upp till kanten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.