Redaktionen

Åres Kock 2013 – besked

| 29 October 23:30

 

Imorgon är det dags för besked för alla som skickat in ett recept till Årets Kock 2013. 146 personer sitter som på nålar och väntar på att telefonen ska ringa. Ringer den är man vidare till semifinalen i Uppsala den 13 november. Ringer den inte imorgon får man hoppas på att den ringer den 6 november. Då offentliggörs namnen på de som gått vidare till semifinalen i Jönköping den 20 november. Totalt går 24 personer vidare till semifinalerna.

Att söka till Årets Kock är en lång startsträcka. De killar och tjejer som sökt har jobbat fram ett recept med provlagningar, provsmakningar, justeringar, receptskrivning, fotografering och korrigering av recept. Allt för att det ska bli perfekt och skapa uppmärksamhet hos juryn.

Jag tävlar inte men är sjukt nervös ändå. Tankarna snurrar i huvudet. Kommer någon av mina kockvänner gå vidare? Vilka rookies kommer vidare? Vilka erfarna tävlingskockar kommer dyka upp på listan? Imorgon eftermiddag presenteras listan på de 12 första semifinalisterna till Årets Kock 2013.

Önskar alla som sökt ett varmt lycka till!