Redaktionen

Årets Kock 2013 – namnen på de 12 semifinalisterna till Uppsala den 13 november 2012

| 30 October 14:53

Årets Kock 2013 – De 12 semifinalisterna i Uppsala 13 november och deras tävlingsrätter

Robert Hedman, Görvälns slott, Järfälla
Kryddstekt svensk dovhjortsrygg och skuren korv smaksatt med Himmelsraften

Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm
Kryddstekt rådjur från Sörmland med säsongens svamp, gruyère fylld med marmelad på Åkeröäpplen och pumpa från Gotland

Jimmi Eriksson, Pontus Group, Stockholm
Skärgårdskalvrygg med lardo och som korv serveras med gratinerad potatispuré, lökar och värmdölingon samt ölsky

Mikael Svensson, restaurang Eik Savoy, Oslo
Grillad ytterfilé av dovhjort från Svanöya serveras med brynt ekologisk grädde, dillinfuserat höstäpple, rostad havre och lök på två vis samt dillsmör

Richard Poland, Och himlen därtill, Stockholm
Blodduva bakad i tall och havre, blodkorv med krispigt äpple, palsternacka x3, lökar på tallkvistar, duvsky med svampkaraktär samt enbärsmyltade hjortron.

Anders Dahl, Hufvudsta Gård Mat och Möten, Solna
Kyckling från Hagby gård med betor, morot och kål

Johan Backeus, restaurang Lux, Stockholm
Spishalstrad gös från Mälaren med fänkål, syltad tomat och lake samt inkokt havskäfta och forellrom

Bosse Johansson, Thoresta Herrgård, Bro
Kål 3.0 2012

Andreas Filipsson Printz, Cloud Nine Food & Cocktails, Stockholm
Kyndelfylld kaninrulle, korv på kaninlår och bovete. Svenska höstsmaker med svamp, färska tranbär och sherrysås

Johan Laiti, Hemmagastronomi Matstudio, Luleå
Renlav

Markus Westh, Griffins Steakhouse, Stockholm
Variation på kanin från Vreta kaningård serveras med gula morötter, rostade hasselnötter, äpple och mörk buljong

Patrik Jonsson, Hufvudsta Gård Mat och Möten, Solna
”Viltrubbad” älg med kål, äpple, lök och svamp