Redaktionen

Vinnare i mästerkocksutmaning på Kokbokshyllan

| 26 March 22:40

Sockersaltad sotad Salmalax med sojamajonnäs, cruditéer och pepparrotssnö nordefors.com

Jag och Fredrik Schelin fick en utmaning, på varsitt håll, från Kokbokshyllan och jag kände direkt att detta vill jag vara med på. Älskar utmaningar och här gällde det att tolka ett recept ur någon av böckerna i Kokbokshyllan. Jag fastnade snabbt för Stefan Karlssons recept – Sotad oxfilé med råmarinerade rödbetor, fetaost och kapris. Fredrik frågade om vi inte kunde göra det här tillsammans för att stärka konceptet. Jag kreerade maträtten och Fredrik satte vin till, det visade sig vara ett vinnande koncept då vi tog hem förstapriset.

Motiveringen: “Modernt och vackert, enkelheten i förlagan bevaras men med valet av lax som huvudråvara skapas en rätt som kan bli ett stående inslag på sommarmenyn. Genomtänkta dryckesval  gör upplevelsen hel och lyfter smakerna”

Karoline Nordefors och Fredrik Schelin vinnare av mästerkocksutmaningen i Kokbokshyllan

Juryn bedömde alla bidrag enligt följande kriterier: Presentation, uppläggning, “blir sugen”, kreativitet.
Poängen sattes på en skala från 1-5 och lades sedan samman.
Det var en hög nivå på samtliga bidrag, men vi fick högsta poäng och tog hem segern!

Alla bidrag i tävlingen hittar du här: