Annons:

Chokladkräm gjord på Valrhona Dulcey

Tobias Andersson förgyller härmed hösten med ett recept på en mycket användbar chokladkräm. Han har använt Valrhona Dulcey men det går bra att byta ut mot en vit choklad av bättre kvalitet. Pimpa dina tårtor, bakelser och efterrätter med denna fantastiska kräm!

Annons:

Sommaren är över och nu är det dags för lite mer rustika smaker. Den här gången bjuder jag på ett väldigt användbart recept på chokladkräm som kan användas till många olika ändamål. Passar utmärkt till desserter, tårtor och bakelser med mera. Valrhona Dulcey är en karamelliserad vit choklad med toner av brynt smör och nöt. Receptet är enkelt och har bra hållbarhet i kylen.

Chokladkräm gjord på Valrhona Dulcey

210 g standardmjölk

210 g grädde

50 g socker

1 vaniljstång

100 g äggula

225 g Valrhona Dulcey choklad

Koka upp mjölk, grädde, socker och vanilj. Låt stå och dra en stund. Plocka sedan ur vaniljstången och vispa ner gräddmjölken i äggulan. Värm blandningen till 82 grader under konstant omrörning. Använd termometer. När blandningen är varm, häll över blandningen i chokladen genom finmaskig sil. Rör om tills den är helt blandad och slät. Låt stå i kylen övernatten och lägg sedan upp krämen i spritspåse.

Serveringstips

På bilden serveras chokladkrämen med mandelsmulor, färska hallon, lakritsmaräng smaksatt med citron och citronmeliss.

Lycka till!

Tobias Andersson – Krögare och kökschef Edsbacka Bistro i Strängnäs

Instagram: @matifokus

Twitter: @Tobban_  och @edsbackabistro

Facebook: Edsbacka Bistro

Mail: tobias@matifokus.se alternativt strangnas@edsbackabistro.se

Web: www.edsbackabistro.se 

Web: www.matifokus.se

Läs alla tidigare artiklar i Kockens Tips

Annons:

Här finns mer att läsa om