Redaktionen

I BAREN with Niko Koskimies – Cocktail Bars you would like to visit in Helsinki, Finland

| 2 October 21:26
Navy Jerry's

Cocktail Bars you would like to visit in Helsinki! Trillby & Chadwick Trillby & Chadwick is a cocktail bar recently opened in Helsinki and at the same I would say it is the one and only actual speakeasy bar in Finland for the moment. T&C is located in an small alley just next to Helsinki Cathedral, but to find the place you will have to ask around a little bit and find out a way to get in to this divine cocktail heaven. The bar is operated by a company called Son Of A Punch and they love to serve you […]

I BAREN – Interview with Niko Koskimies Bar Consultant and bartender at Pastor Dine and Drink, Helsinki, Finland

| 2 October 07:00
Niko Koskimies I BAREN nordefors.com dinvinguide.se Karoline Nordefors

Together with nine professional bartenders from the Nordic countries and one amateur I publish articles called I BAREN (editor´s note IN THE BAR). The bartenders get to write about anything from their line of work and the business. They work in different cities around Sweden, Norway, Denmark and Finland and have a varying background. This because you are gonna get exciting ideas and articles on different levels. Today I present Niko Koskimies from Helsinki, Finland! Name: Niko Koskimies Years in the business: 4 1/2 Official Job Title: Bar Consultant Born: 19.01.1988 Currently resides: Helsinki, Finland Current work locations: Pastor Dine & Drink How and […]

Kockens tips från Markus Hilmander – Moccatryffel med frystorkade hallon

| 1 October 21:36
Kockens tips av Markus Hilmander - Moccatryffel nordefors.com Karoline Nordefors

Denna tryffel är väldigt god men framför allt enkel att göra. Har kört denna på väldigt många ställen och är alltid lika uppskattad. Moccatryffel med frystorkade hallon 225 g mjölkchoklad 125 g grädde 12 g snabbkaffe 25 g osaltat smör Finhacka chokladen, koka upp grädden och kaffet. Dra av från värmen. Lägg i den hackade chokladen och rör försiktigt till en slät smet. Skär smöret i små bitar, rör i smöret lite i taget tills smeten är slät och blank. Antingen låter man smeten svalna lite innan man rullar till små kulor eller så fyller man en spritspåse med smeten. Kulorna kan man […]

Dessertmästarna Kanal 5 – säsongsstart 30 september 2014 – Intervju med deltagaren Fredrik Gustafsson

| 30 September 19:00
Fredrik Gustafsson Dessertmästarna

Svenskarnas undertryckta längtan efter smakfulla desserter avslöjades i höstas då Dessertmästarna hade premiär i Kanal 5. Programmet blev mycket populärt och den 2 december korades Marie Skogström från Malmö till Sveriges första Dessertmästare. Den 30 september är tävlingen tillbaka då tretton av Sveriges främsta inom desserter och sötsaker tävlar mot varandra i en knivskarp kamp om att bli korad till Sveriges dessertmästare 2014. Vem kan göra den mest njutningsfulla chokladpralinen, den mest oemotståndliga gourmetdesserten eller den mest nytänkande versionen av en riktig klassiker? De tävlande är välmeriterade fullblodsproffs som alla vet hur en dessert ska göras, men vem visar på […]

I BAREN med Hampus Thunholm – Fjällguide 2.0 Restauranger och barer

| 28 September 21:04
Ramundberget I BAREN med Hampus Thunholm nordefors.com Karoline Nordefors

Tack Emil för ditt förra inlägg om Norrland, självklart kommer jag och fylla i alla luckor i fjällvärden. Känns lite sjukt att efter nio säsonger uppe i fjällen att sitta nere i källaren på Shibumi och inse att jag inte ska packa väskan och flytta upp. Men det känns också riktigt härligt att få åka upp som gäst, det finns många pärlor att besöka. Här kommer min fjällguide! Vi börjar i Sälen! Sälen´s utbud har vuxit och förbättrats under det senaste åren om ni frågar mig. Så som jag ser på det nu så är Sälen en extremt bra allround by, […]

Kockens tips från Pär Stenberg – Havrestekt pinfärsk abborre med gräddfil, stekt kål och svampsoya

| 25 September 19:35
Kockens tips från Pär Stenberg - Havrestek pinfärsk abborre med gräddfil, stekt kål och svampsoya nordefors.com Karoline Nordefors

Jag har ju turen att känna en fiske tokig herre ute på Ekerö, så jag åkte dit och fiskade lite abborre. Havrestek pinfärsk abborre med gräddfil, stekt kål och svampsoya 4 pers (Förrätt) 600 g abborrefilé (byxas och pareras) 2 dl gräddfil 1 bukett broccoli 2 dl svampsoya (svampsoya finns att köpa på asieninspirerande affärer) 1/4 vitkålshuvud 1 dl havregryn 1/2 dl mjöl 1 dl olivolja (stekvänlig) 1 nypa brunt farinsocker salt peppar Fiska upp ett par fina abborrar, om du inte orkar det, eller har möjligheten, så finns de att köpa på välsorterad fiskehandel. Häng av gräddfil i 1/2 dygn med en finmaskig […]

Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Bakad vaniljkräm

| 19 September 18:39
Bakad vaniljkräm Kockens tips Fredrik Gustafsson nordefors.com Karoline Nordefors

Hej alla vänner! Mycket saker har hänt sen sist. Min medverkan i Dessertmästarna på Kanal 5 har nu lanserats och vi har haft en kanonsommar på jobbet. Har även full fart med Culinary Team West där VM närmar sig. Jag tänkte bjuda på ett skönt recept på bakad vaniljkräm. En skön grej som går alldeles utmärkt att servera till alla olika former av bär och frukter. På bilden har ni bakad vaniljkräm, variation på björnbär, torkad äggvita samt vinbär. Glöm inte bort att titta på Dessertmästarna den 30 september på Kanal 5 kl 20.00. Bakad vaniljkräm 4 dl grädde 1 dl mjölk 1 […]

I BAREN med Sean Eden – Sommarens succé i baren LAKRI Swedish Perfection

| 11 September 19:07
I BAREN med Sean Eden - Lakri nordefors.com Karoline Nordefors

Sommaren är snart över och flera av er läsare har säkert njutit av den nya vodkan LAKRI Swedish Perfection. Det har inlägget handlar om vodkan och hur den skapades av två av mina nära vänner. Grundarna till Lakri är Fabio Danho och Jimmie Kersmo. På kort tid har de lyckats nå ut till några av Stockholms populäraste barer med den nya smaktillsatta vodkan. Jag sitter på Grand Escalier i Sturegallerian och intervjuar Fabio. Han berättar om sin 20-åriga erfarenhet i branschen, berättelsen är spännande och mycket imponerande. Framtagandet av Lakri startades för 2 år sedan av Fabio på hans tidigare […]

Kockens tips från Anna Pettersson – Äggakaka med fläsk, gräslök och rårörda lingon

| 10 September 19:00
Äggakaka med stekt fläsk, gräslök och rårörda lingon nordefors.com Karoline Nordefors

Äggakaka är en skånsk traditionell rätt som påminner lite om ugnspannkaka, väldigt populärt bland gästerna ute på Österlen i sommar. Det blev många äggakakor till lunch under sommaren, lessnade aldrig! Funderar faktiskt på att slänga ihop en smet här hemma. Äggakaka 15 ägg 500 g mjöl 2 1/2 dl socker 1 1/2 l mjölk 1 1/2 msk salt Tillbehör: Fläsk i skivor Gräslök Rårörda lingon Vispa mjöl och ägg i 3-4 minuter till en jämn smet utan mjölklumpar. Tillsätt mjölk, socker och salt. Vispa ytterligare några minuter. Fläsket: Knaperstek skivor av rökt och saltat fläsk i en stekpanna eller på […]

I BAREN med Emil Åreng – En guide till Norrland – Restauranger och godsaker du inte får missa!

| 4 September 19:01
Umeå

Svenskar är ett resande folk, vi reser över hela världen och gärna till varmare klimat med all-inclusive. Jag är inte en av dem människorna. Nu ska jag inte ljuga och säga att jag inte varit på all-inclusive, det har jag, men det var inte en grej jag gör om. Jag förstår familjer och människor som gör det, men inte år ut och år in. Så därför tänker jag delge en annan resa istället. Skit i Mallis, Turkiet och Thailand i år. Även ni som åker till New York, Paris, London och Tokyo för att uppleva något annorlunda och få inspiration. […]