Annons:

Perfekt fyllning till din semla

Har du inte hunnit njuta av en semla? Per Bäckström tipsar om sin bästa fyllning till den perfekta semlan. Ät och njut!

Annons:

Semlor, semlor och ännu fler semlor

I min bok ”Konditorns Bakverk” så skrev jag att kärleken till detta bakverk är evig och det stämmer. Totalt på Wiener Cafeet och Stinas bageri gjorde vi ca 8000 stycken vilket är helt ok för en fettisdag.

Fettisdagen har blivit lite av en nationaldag för alla bagerier och många vill komma ut med en nytappning efter Tössebageriets succé semmelwrap, som kom för ett par år sedan.

Jag kom då på den brillianta idéen att blanda den goda mandelfyllningen med grädde och spruta in i mitten så det blev som en hemlig semla. Vi kallar den för ”Hemla” och har även registrerat det namnet så vi äger den.

Här följer mitt recept för en perfekt semla

Räcker till ca 5-6 stora semlor

500 g mandelmassa

250 g vaniljkräm

1/2 vaniljstång

100g rostad strimlad mandel

Blanda mandelmassa med vaniljkräm lite i taget för att undvika klumpar. Tillsätt skrapet från vaniljstången och mandeln. Blanda ihop till en spritsbar smet.

Skär eller klipp ett lock på dina semlor, fyll rikligt med mandelfyllningen och toppa med löst vispad grädde. Pudra med florsocker och njut.

Tips!

Förbered allt och fyll dina semlor precis innan servering. Bullen är godast om den är rumstempererad.

Lycka till!

Per Bäckström, Vd Modern Pastry Stockholm AB och konsult, Stockholm

Instagram: @pastrychef

Mail: perbackstrom.mps1@gmail.com

Läs alla tidigare Kockens tips

Läs mer om Per Bäckström

Annons:

Här finns mer att läsa om