Anders Levander
Tequila har länge varit en självklar del av svenskarnas festliv, ofta i form av en snabb shot med salt och lime. Men denna mexikanska spritdryck är så mycket mer än bara en beståndsdel i snabba, festliga ritualer. Under senare år har tequila genomgått en remarkabel statushöjning och blivit alltmer uppskattad även bland kräsna finsmakare. Läs mer här i tequila-skolan.
Anders Levander
Det är årets happening i Bourgogne nu. Grand Jours de Bourgogne som sker vartannat år har precis genomförts. Det var dags för Chablis och vita och röda viner från Bourgogne. Viner som anses som det bästa vinvärlden kan bjuda enligt många. Hur är årgången 2022?
Anders Levander
Våren är i antågande och suget efter ett friskt vitt vin ökar. Jag vill slå ett slag för prisvärda vita viner. Personligen dricker jag mer vitt vin än rött. Läs om mina vita tips.
Anders Levander
Engelskt vin är spännande och här för att stanna. Vem kunde tro det för trettio år sedan. England har en pigg och spirande vinindustri på gång. I februari var det engelsk bubbelfestival i Stockholm och DinVinguide.se var där.
Anders Levander
Nu är vi mitt uppe i sportloven i Sverige. Denna vecka är det Stockholm som har sportlov. Nästa vecka är det Norrlands tur. Varför inte prova lite vin från Österrike under skidsemestern. Eller tänk klimatsmart och ta hem vinet utan att resa.
Anders Levander
Amarone della Valpolicella. DinVinguide.se har varit i den vackra staden Verona och provat årgång 2019 av Amarone. Det är ett vin som har vunnit stora framgångar i Sverige under många år. Idag har försäljningen sjuknkit betänkligt och vinerna har förändrats. Är dessa bättre nu eller? Vi ser även djupare på årgång 2019 och ger dig som turist lite tips för staden Verona.
Anders Levander
DinVinguide.se är precis hemkommen från årets höjdpunkt i Piemonte - Nebbiolo Prima 2024. Det är ett veritabelt maratonlopp med provning av de nya vinerna från Barolo och Barbaresco. Vi som älskar nebbiolo har att se fram emot ett antal mycket bra årgångar 2019, 2020 och 2021.
Anders Levander
I Italien är det vanligt med en bitter, som exempelvis en Fernet-Branca, efter maten. Detta för att smälta maten, något jag lärt efter snart tjugo år som nyitalienare. Men mitt första möte med Fernet-Branca var faktiskt för snart femtio år sedan. Jag tillbringade mycket tid i Alperna då som en "skibum" som det hette. Fernet var en favorit på min afterski som en shot. Idag dricker jag det som en amaro eller bitter efter maten.