Annons:

Att göra egen bubbeldricka!

Foto: Jenny Grimsgård
Foto: Jenny Grimsgård

Att göra egen champagne kräver sin man/kvinna, men att göra bubbel av fläder är faktiskt inte så svårt. Det här inlägget hittar ni även på min alladeles egna matblogg, men jag tycker att det passar här hos er också. Så här kommer receptet. Det är en god fläderblomschampagne, prova att göra den så fort flädern blommar. Det är både festligt och gott!

Ingredienser:

3,5 liter kokande vatten + 5 dl iskallt vatten

1 kg socker

20 stycken fläderblommor

1 msk vitvinsvinäger

zest och saft från 4 ekologiska citroner (var noga med att inte få med ngt av det vita, då kan det bli beskt)

en liten nypa torrjäst

Ta fram din största kastrull och koka upp vattnet, häll i sockret och rör om tills det har löst upp sig. Lägg sedan i dina rensade blommor, det kalla vattnet, skalet, saften från citronen och vinägern. Rör om ordentligt och låt sedan blandningen svalna, när det är ordentligt svalt blandar du ned jästen, se till att blommorna på något sätt är under vätskan och lägg över en handduk. Låt kastrullen stå svalt och jäsa i 2-4 dagar, kika på den lite då och då. Så fort den känns lite spritslig så är den klar. Häll upp champagnen på rena kokade glasflaskor med ordentligt knäppkork. Var noga med att ämna ungefär 5 cm tomat upp till locket så att gasen får utrymme att ecpandera. Om du häller drickan på plastflaskor är det jätteviktigt att du håller noga koll på dem så att de inte exploderar. Det blir bra tryck i den här drickan, servera den sedan iskall med jordgubbar, citronskivor och isbitar

Annons:

Här finns mer att läsa om