Redaktionen

Bokrecension: Vegetariska kokboken

| 22 July 21:56

Inga-Britta Sundqvist har skrivit en komplett grundkokbok för vegetarisk mat, Vegetariska kokboken. Här hittar du läckra klimatsmarta vegetariska rätter för hela året. Varje recept har en symbol som visar om det är raw food, lakto, lakto-ovo eller vegankost. Första delen av boken går igenom näringslära och avsnitt med olika livsmedel, bufféförslag och en säsongsguide. Receptdelen innehåller mer än 5oo vegetariska recept och är ett fantastiskt uppslagsverk. Så oavsett om du vill få förslag till köttfria måndagar eller inspireras i vegetarisk kost, så är det här boken för dig. Vad sägs om indiska samosas, bengaliskt blomsterris, rödbetsgryta, sesampanerade kikärtsnuggets eller zucchiniplättar med feta. Tråkig vegetarisk mat är ett minne blott med denna bok. Modern, fräsch, aktuell och inspirerande.