Redaktionen

Årets Kock 2013 – tävlingsbidrag och regionala ursprung

| 22 October 21:48

Anmälningstiden till Årets Kock 2013 har gått ut, av totalt 146 bidrag är 21 stycken från kvinnor, tio tävlande kommer från något av Norrlandslänen och tre tävlande från Gotland. Först när poängsättningen är klar offentliggörs namnen bakom de inskickade recepten.

Tidsplan finalister Årets Kock 2013:

30 oktober Offentliggörs vilka kockar som tävlar i semifinal som hålls i Uppsala den 13 november. Vinnaren är direktkvalificerad till finalen.

6 november Offentliggörs vilka kockar som tävlar i semifinal 2, som hålls i Jönköping den 20 november. Vinnaren är direktkvalificerad till finalen.

Sista chansen, 28 november i Göteborg. Efter semifinalerna finns möjlighet att gå vidare till sista chansen genom juryns poängsättning. Totalt åtta kockar deltar i sista chansen, i Göteborg. Fyra av dem går till finalen i Stockholm den 8 februari.

Följande råvaror med gårdsnamn eller ursprungsregion finns angivna i de inskickade tävlingsbidragen:

Griskind från Domta Gård

Nöt från Lovö prästgård med svensk broccoli

Ryggbiff från Dalsjöfors

Ekologisk kalv från Gröna Hagar

Rådjur från Sörmland, marmelad på äpplen från Åkerö och pumpa från Gotland

Morötter från Gotland, Kravmärkt gotländskt lamm

Kanin från Vreta Gård, äppelpuré från Åkerö

Slätvar från Skagerrak, kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar

Lamm från Mäjsta gård, grönsaker från Mobergs grönsaker, äppelmust från Glanshammars musteri

Ekologisk biff från Mälardalen

Ekologiskt lamm från Öströö fårfarm

Anka från Skillebyholm med Gotlandstryffel

Torsk med bla skaldjurstartar med räkor från Grebbestad

Ekologisk fläskkotlett från Britta och Lennart

Fläskhare från Rocklunda

Lamm från Appeltorp

Gotländskt högrev, gotländskt odlade grönsaker, Lammsadel från Gotland

Kronhjortssadel från Norra Vrams gods fylld med bladspenat från Bjuv

Vildsvin från Sörmland

Biff från Sjöbo med norska flatmusslor från Bomlo

Kycklingbröst från Kalmar med grönsaker från Solmarkagård

Gödkalv från Vikbolandet med morot från Lida gård

Skånsk anka med äpplen från Österlen

Ekologisk lammytterfilé från Gotland och ekologisk morot från Lövsele

Piggvar från Smögen

Kyckling och anka från Hagby gård. Ekologisk anklever från Hagby gård

Ryggbiff med tryffel från Gotland

Kanin från Vreta Gård

Reninnanlår från Ängavallens ekologiska gård

Unggris från Henriksfältsgård

Oxhjärta, svans och märg från Säby gård

Griskind från Skåne

Torskrygg från Simrishamn

Skärgårds kalvrygg med Värmdölingon

Biff från Hälsingland

Dovhjort från Svanöya

Blodpudding gjord på gris från Rocklunda gård, Griskind från Rocklunda gård i Sörmland,

Kyckling från Bosarp

Getrygg med Ölandspumpa samt ost från get från Hagelstad gård

Lamm från Haväng

Rådjur från Österlen

Ekologisk kyckling från Bosarp

Strutsfilé från Nygårdens struts i Orrviken

Fullblodstjur från Värmviks Säteri med ekolökar och tomater från Tråkerns trädgård

Gös från Mälaren

Njurtapp och nötkorv från Ejmunds gård, kravmärkta grönsaker från Lilla Bjers

Någon som känner igen ingredienserna från sitt inskickade bidrag?