Customize your cookie preferences

We respect your right to privacy. You can choose not to allow some types of cookies. Your cookie preferences will apply across our website.

We use cookies on our site to enhance your user experience, provide personalized content, and analyze our traffic.

Falska hjortron – marmelad på morötter och rabarber

Falska hjortron – marmelad på morötter och rabarber

Min mormor, Ingrid Lehto, var en fantastisk kokerska. Hon bodde hela sitt liv i Kiruna och skapade fantastisk mat. När mamma och jag gick igenom hennes handskrivna recept hittade vi fantastiska skapelser. Som den här – Falska hjortron, perfekt att ta tillvara på fryst rabarber och göra en solgul marmelad.

Bild från DinVinguide

Bild från DinVinguide

Falska hjortron

1 kg rabarber, fint skivade

900 g morötter, grovt rivna

750 g socker

Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner morötterna och låt koka några minuter. Låt rinna av. Koka morötter, rabarber och socker ca 20 minuter till en marmelad.

Falska hjortron - marmelad på morötter och rabarber - DinVinguide